Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Продукти, які бадьорять не гірше кави
commentss НОВИНИ Всі новини

Продукти, які бадьорять не гірше кави

Ароматний напій зайняв важливе місце в нашому житті

22 жовтня 2019, 09:50 comments3566
Поділіться публікацією:
Продукти, які бадьорять не гірше кави

Ранкове пробудження, як правило, асоціюється у нас з ароматною чашкою кави. І це не дивно, адже кава дійсно допомагає остаточно прокинутися і чудово бадьорить. Але багато дослідників не втомлюються повторювати про негативний вплив кофеїну на організм людини, тому варто знайти бадьорливому напою гідну альтернативу.

Ні для кого не секрет, що ранок слід починати зі склянки прохолодної чистої води. Це необхідно робити не тільки для того, щоб запустити метаболічні процеси, але і в цілому привести організм в робочий стан. Звичайна вода здатна підбадьорити і підвищити нашу продуктивність. У склянку з водою можна також додати лимон або інші цитрусові: з ними вода стане набагато корисніша для здоров'я.

Ще одним продуктом, який здатний швидко привести організм в тонус і надати нову порцію енергії є свіжі ягоди: чорниця, полуниця, малина. В них міститься велика кількість вітамінів, корисних речовин і антиоксидантів, які позитивно впливають на роботу мозку і нервової системи. Враховуючи, що зараз не сезон для свіжих ягід, можна вранці вживати і свіжозаморожені плоди, додаючи їх в каші або інші страви.

Відчути прилив бадьорості після пробудження можна з допомогою свіжовичавленого соку з цитрусових. А ще краще з'їдати пару скибочок грейпфрута або апельсина, щоб поповнити в організмі запаси вітаміну С, який стимулює мозкову діяльність.

Якщо ж ви звикли починати день з гарячого напою, то на заміну кави може прийти цикорій. Він не містить у своєму складі кофеїну, зате багатий на калій, магній, цинк та інші корисні речовини, які знімають втому та сприяють активній роботі.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, як можна схуднути за допомогою кави.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!