Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
Дослідники з Швеції визначили, який спосіб розморожування продуктів вважається найбільш корисним і безпечним.
Вчені стверджують, що для збереження смакових і поживних властивостей, а також зовнішнього вигляду продукту його необхідно правильно розморозити. І якщо м'ясо необхідно заморожувати швидко, то процес відтавання повинен проходити, як можна повільніше.
В цьому плані краще за все використовувати для розморожування продуктів холодну воду. Необхідно покласти м'ясо в герметичний пластиковий пакет і опустити в миску з водою. Чим повільніше воно буде розморожуватися, тим менше втратить своїх корисних властивостей. Крім цього, пакет не дозволить забрати зайву воду в продукт і буде перешкоджати проникненню бактерій.
Частіше всього продукти для розморожування просто перекладають з морозильної камери в холодильник і чекають поки вони відтануть. Але шведські вчені заявили, що холодна вода – більш якісний та корисний спосіб.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які продукти не рекомендують зберігати в пластиковій тарі.
Новини партнерів
Новини