Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Названі напої, від яких краще відмовитися після 50 років
commentss НОВИНИ Всі новини

Названі напої, від яких краще відмовитися після 50 років

Гастрономічні звички у цьому віці потрібно міняти

23 жовтня 2019, 09:50 comments7399
Поділіться публікацією:
Названі напої, від яких краще відмовитися після 50 років

З часом в організмі людини уповільнюються метаболічні процеси, тому людям старше 50 років варто переглянути свій раціон харчування.

Лікарі стверджують, що у кожного віку є свої обмеження в харчових звичках. Продукти, які ми з легкістю вживаємо в 30 років, до 50 років можуть стати небезпечними для нашого здоров'я. В першу чергу, це стосується  жирної та шкідливої їжі, алкоголю, які можуть призвести до розвитку багатьох захворювань.

Перше, що слід виключити зі свого меню – солодка газована вода. Дослідники неодноразово стверджували, що саме такі напої стають винуватцями ожиріння, цукрового діабету та гіпертонії. В одній склянці газованої води міститься кілька чайних ложок цукру, а якщо випити 2-3 склянки напою, тоді його кількість перевищить допустиму норму, що вкрай негативно для нашого організму.

Крім цього, варто обмежити вживання спиртних напоїв. Етанол, який присутній в алкоголі порушує роботу печінки, стравоходу, а також пригнічує роботу головного мозку.

Після 50 років, а за бажанням, то й набагато раніше припиніть пити розчинні напої, у тому числі каву і гранульований чай. Через барвники та ароматизатори вони не містять у собі суттєвої користі для здоров'я.

Ще один напій, від якого варто відмовитися – фруктовий сік. Навіть якщо ви самі вижимаєте його, варто пам'ятати, що фрукти містять цукор, а його надлишок сильно перевантажує підшлункову залозу і викликає ряд проблем.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, якими напоями можна замінити каву.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!