Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Стало відомо, як фаст-фуд впливає на довготривалу пам'ять
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, як фаст-фуд впливає на довготривалу пам'ять

Про шкоду нездорової їжі світові вчені говорять не перший рік

25 жовтня 2019, 12:40 comments1862
Поділіться публікацією:
Стало відомо, як фаст-фуд впливає на довготривалу пам'ять

Австралійські дослідники в ході експериментів з'ясували, що фаст-фуд негативно впливає не тільки на травну систему, але і погіршує довготривалу пам'ять.

Для підтвердження своїх припущень, експерти провели досліди на гризунах, розділивши їх на чотири групи. Тварин з трьох груп протягом двох місяців годували їжею, що містить велику кількість жирів та цукру: чіпсами, смаженою картоплею, печивом та іншими продуктами швидкого приготування. Четвертій "контрольній" групі мишок давали тільки корисну їжу.

Протягом усього експерименту вчені проводили на гризунах тести, а точніше досліджували їх здатність запам'ятовувати розташування предметів у спеціальному боксі. Спочатку мишок запускали в коробку, оцінювали їх поведінку та індекс розпізнавання об'єктів, після чого виводили і через деякий час знову запускали, перемістивши всі предмети.

Результати дослідження підтвердили, що у гризунів, які тривалий час вживали шкідливу їжу з'явилися проблеми з пам'яттю, на відміну від мишок з "контрольної" групи.

Вчені стверджують, що фаст-фуд подібно впливає і на людський мозок, тому зі свого раціону їжу швидкого приготування необхідно виключити, як можна швидше.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що нездорова їжа у людей викликає передчуття задоволення.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!