Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
Користь гарбуза доведена численними дослідженнями, цей головний овоч осені корисний як для дітей, так для дорослих. А найбільше, гарбуз славиться своїми насінням, які мають цілющі властивості і допомагають захистити наш організм від різних захворювань.
Ні для кого не секрет, що гарбузове насіння – джерело вітамінів, мінералів і корисних речовин, необхідних для підтримки нашого здоров'я. Цей продукт є ідеальним джерелом цинку, фосфору, магнію, марганцю, міді, заліза, а також містить в собі вітаміни А, Е, С, К і групи В.
Насіння гарбуза багате антиоксидантами, які допомагають боротися з вільними радикалами в організмі, тим самим захищаючи його від ушкодження клітин і розвитку пухлини.
Вітаміни групи В, що містяться в насінні гарбуза в основному відповідають за правильне функціонування нервової системи. Вітамін А необхідний для підтримки шкіри, нігтів і волосся у хорошому стані.
Завдяки високому вмісту альфа-ліноленової кислоти вживання гарбузового насіння може покращити роботу і стан серця, а також запобігти серцево-судинним захворюванням.
Вітамін С, який міститься в продукті здатний зміцнити імунітет, знижуючи сприйнятливість організму до інфекційних захворювань. Тому, в осінньо-зимовий сезон рекомендується з'їдати невелику жменю насіння (близько 100 грамів), тільки не натщесерце.
Також насіння гарбуза містить велику кількість незамінних жирних кислот, які допомагають підтримувати здоров'я кровоносних судин і знижують рівень "шкідливого" холестерину в крові.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що в народній медицині гарбузове насіння використовують при захворюваннях простати.
Новини партнерів
Новини