Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Дієтолог назвала продукти, якими найлегше отруїтися
commentss НОВИНИ Всі новини

Дієтолог назвала продукти, якими найлегше отруїтися

Серед м'яса найбільшу небезпеку отруєння викликає курка

28 жовтня 2019, 13:50 comments3168
Поділіться публікацією:
Дієтолог назвала продукти, якими найлегше отруїтися

Іспанський дієтолог Марія Меріно склала список продуктів, які найчастіше викликають отруєння, і порадила проявляти до них особливу увагу.

Лідером у її списку "небезпечних" продуктів виявилися яйця. Їх обов'язково потрібно зберігати в холодильнику, а перед приготуванням ні в якому разі не можна промивати під водою. Яйця покриті особливою плівкою, яка виконує захисну функцію і не дозволяє бактеріям потрапляти всередину. При її руйнуванні в продукт може проникнути сальмонела – інфекція, провокуюча харчове отруєння.

Також при кімнатній температурі не можна зберігати страви, в яких додані яйця, в тому числі майонез, та інші соуси на основі цього продукту.

Дієтолог зазначила, що в список продуктів, якими найлегше отруїтися входять морепродукти і риба. Головні причини розладу – несвіжість продуктів або зараження бактеріями. Тому рибу, креветки та інші делікатеси потрібно купувати тільки в перевірених місцях.

З вживанням і купівлею м'яса також потрібно бути обережними. Найбільшу небезпеку отруєння викликає курка, яку потрібно завжди доводити до повної готовності, інакше в організм може потрапити сальмонела і стафілокок.

Меріно також нагадала про необхідність мити фрукти і овочі перед кожним вживанням, щоб уберегти свій організм від різних вірусів та інфекцій.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які продукти не рекомендують зберігати в пластиковій тарі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!