Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
Іспанський дієтолог Марія Меріно склала список продуктів, які найчастіше викликають отруєння, і порадила проявляти до них особливу увагу.
Лідером у її списку "небезпечних" продуктів виявилися яйця. Їх обов'язково потрібно зберігати в холодильнику, а перед приготуванням ні в якому разі не можна промивати під водою. Яйця покриті особливою плівкою, яка виконує захисну функцію і не дозволяє бактеріям потрапляти всередину. При її руйнуванні в продукт може проникнути сальмонела – інфекція, провокуюча харчове отруєння.
Також при кімнатній температурі не можна зберігати страви, в яких додані яйця, в тому числі майонез, та інші соуси на основі цього продукту.
Дієтолог зазначила, що в список продуктів, якими найлегше отруїтися входять морепродукти і риба. Головні причини розладу – несвіжість продуктів або зараження бактеріями. Тому рибу, креветки та інші делікатеси потрібно купувати тільки в перевірених місцях.
З вживанням і купівлею м'яса також потрібно бути обережними. Найбільшу небезпеку отруєння викликає курка, яку потрібно завжди доводити до повної готовності, інакше в організм може потрапити сальмонела і стафілокок.
Меріно також нагадала про необхідність мити фрукти і овочі перед кожним вживанням, щоб уберегти свій організм від різних вірусів та інфекцій.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які продукти не рекомендують зберігати в пластиковій тарі.
Новини партнерів
Новини