Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Стало відомо, чому більшість дієт неефективні
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, чому більшість дієт неефективні

Дієта - це в першу чергу обмеження

4 листопада 2019, 12:50 comments2691
Поділіться публікацією:
Стало відомо, чому більшість дієт неефективні

Багато людей витрачають гроші, час і великі зусилля на дієти, які не працюю або приносять лише тимчасовий результат. Чому так відбувається?

Український дієтолог і блогер Мирослава Ульяніна на своїй сторінці в Instagram розповіла, що ефективність дієт сильно перебільшена і багато людей продовжують потрапляти на маркетинговий гачок.

"Дієта — це в першу чергу обмеження. А наш мозок не просто не любить, ненавидить обмеження. Особливо, в їжі", — написала вона.

Консультант з харчування пояснила, що в першу чергу, дієти прописувалися за медичними показаннями (при непереносимості лактози або глютену, захворюваннях шлунка і кишечника), але дуже швидко вони вийшли за рамки медицини. Зараз на дієту сідає кожен другий, хто хоче скинути пару зайвих кілограмів, тому їх існує безліч видів: дієти для спортсменів, вагітних, початківців і т. д.

Ульяніна впевнена, що ефективність дієт сильно перебільшена, єдиний їх плюс в тому, що людина дійсно починає замислюватися про свій раціон харчування, намагається змінювати спосіб життя. Але мінусів все одно більше: від набору ваги після завершення чудо-дієти до погіршення здоров'я.

Для підтримки свого організму в тонусі достатньо забезпечити собі збалансоване і продумане харчування. В першу чергу, не потрібно переїдати і насідати на продукти з сумнівним складом (консерви, фарш, соуси), найкраще включити в свій раціон побільше ягід, фруктів, зелені та овочів.

picture

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, яка дієта "вбиває" кишечник.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!