Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Лікарі засумнівалися в корисних властивостях супу
commentss НОВИНИ Всі новини

Лікарі засумнівалися в корисних властивостях супу

Практично у кожного народу є свій популярний суп

6 листопада 2019, 16:25 comments2653
Поділіться публікацією:
Лікарі засумнівалися в корисних властивостях супу

Ще з дитинства всі прекрасно пам'ятають, що суп в раціоні – незамінне перше блюдо, яке допомагає поліпшити травлення, а також кровопостачання організму. Насправді, рідкі страви легко засвоюються і добре насичують, але лікарі впевнені, що користь супу занадто перебільшена.

Суп – це візитна картка національної кухні майже всіх країн світу. Існує безліч рецептів його приготування, які вражають своїм смаком і ароматом. Україна здавна славиться своїм борщем з пампушками, в Грузії популярний суп харчо, а Франція – буйабес.

Якщо в радянський час вчили, що суп повинен бути на столі щодня, то зараз ситуація трохи змінилася. Багато хто обходиться без супу і день, і два, і декілька тижнів. З'явилися навіть противники супу, які не вірять в корисні властивості цієї страви.

Деякі лікарі стверджують, що при тривалій термічній обробці всі вітаміни, мікроелементи та поживні речовини в супі руйнуються, тому він не приносить для організму ніякої користі. Інші ж експерти впевнені, що варка вважається одним з найбільш щадних способів приготування продуктів, де температура не перевищує 100 градусів, а значить всі корисні речовини залишаються в бульйоні.

Крім цього, противники вважають, що в організм разом з супом потрапляє безліч шкідливих речовин, з якими печінка і нирки не встигають справлятися. Це твердження також антинаукове. Якщо бульйон готується з якісних продуктів, то малоймовірно, що в страві з'являться якісь небезпечні речовини, шкідливі для здоров'я.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, як "врятувати" пересолений суп.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!