Названо продукти, які здатні поліпшити стан крові

Для крові дуже корисні продукти, що містять йод

На стан крові впливає весь наш спосіб життя, в тому числі і раціон харчування. Від її складу залежить наше самопочуття, настрій і зовнішній вигляд в цілому, тому варто регулярно вживати в їжу ті продукти, які покращують її стан.

Експерти радять частіше включати в свій раціон печінку. Вона є хорошим джерелом вітамінів А, D, K і групи В. Також в її складі знаходиться залізо, дефіцит якого здатний знизити рівень гемоглобіну в крові і привести до розвитку анемії. У печінці міститься ще гепарин, який відповідає за нормалізацію згортання крові, запобігаючи тим самим появі інфаркту.

Серед продуктів, які позитивно впливають на стан крові виділяють морквяно-буряковий сік. Цей напій не тільки покращує стан нирок і травної системи, але і стимулює утворення клітин крові - еритроцитів, які доставляють кисень до тканин і органів.

Також свій раціон час від часу варто збагачувати морепродуктами, у яких міститься йод. До них відноситься ламінарія, креветки, тріска, тунець та інші. Для крові ці продукти корисні тим, що здатні зменшити її в'язкість і підвищити тонус судин.

Медики також радять звернути увагу на мед, про корисні властивості якого відомо з давніх часів. До складу крові людини входить 24 мікроелемента, 22 з них містить в собі мед, тому він вважається одним з найкращих продуктів для поліпшення її стану. Регулярне вживання меду допомагає нормалізувати всі формені елементи крові: лейкоцити, еритроцити і тромбоцити, які виконують безліч важливих функцій.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які продукты допомагають очистити кров від важких металів та токсинів.