Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Названо продукти, які здатні поліпшити стан крові
commentss НОВИНИ Всі новини

Названо продукти, які здатні поліпшити стан крові

Для крові дуже корисні продукти, що містять йод

13 листопада 2019, 09:50 comments14153
Поділіться публікацією:
Названо продукти, які здатні поліпшити стан крові

На стан крові впливає весь наш спосіб життя, в тому числі і раціон харчування. Від її складу залежить наше самопочуття, настрій і зовнішній вигляд в цілому, тому варто регулярно вживати в їжу ті продукти, які покращують її стан.

Експерти радять частіше включати в свій раціон печінку. Вона є хорошим джерелом вітамінів А, D, K і групи В. Також в її складі знаходиться залізо, дефіцит якого здатний знизити рівень гемоглобіну в крові і привести до розвитку анемії. У печінці міститься ще гепарин, який відповідає за нормалізацію згортання крові, запобігаючи тим самим появі інфаркту.

Серед продуктів, які позитивно впливають на стан крові виділяють морквяно-буряковий сік. Цей напій не тільки покращує стан нирок і травної системи, але і стимулює утворення клітин крові — еритроцитів, які доставляють кисень до тканин і органів.

Також свій раціон час від часу варто збагачувати морепродуктами, у яких міститься йод. До них відноситься ламінарія, креветки, тріска, тунець та інші. Для крові ці продукти корисні тим, що здатні зменшити її в'язкість і підвищити тонус судин.

Медики також радять звернути увагу на мед, про корисні властивості якого відомо з давніх часів. До складу крові людини входить 24 мікроелемента, 22 з них містить в собі мед, тому він вважається одним з найкращих продуктів для поліпшення її стану. Регулярне вживання меду допомагає нормалізувати всі формені елементи крові: лейкоцити, еритроцити і тромбоцити, які виконують безліч важливих функцій.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які продукты допомагають очистити кров від важких металів та токсинів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Новини партнерів


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!