Від яких продуктів варто відмовитися при грипі

При грипі краще їсти часто і невеликими порціями

Американські вчені склали список продуктів, які варто виключити зі свого раціону при симптомах грипу та застуди. Про це повідомляє Med2.

Експерти радять на час відмовитися від занадто жирної і смаженої їжі. Під час грипу організм і так бореться з інфекцією, тому можуть виникнути проблеми з травленням, а такі продукти важко перетравлюються і можуть викликати нудоту та дискомфорт у шлунку.

Продукти при грипі повинні зміцнювати імунну систему і підвищувати її захисні функції, тому в меню варто включити: цитрусові, яблука, ківі, моркву, капусту та інші види овочів. Але не варто захоплюватися бананами і виноградом, це може лише погіршити ситуацію.

Крім цього, вчені не рекомендують під час симптомів захворювання їсти солону і гостру їжу, вона може посилити подразнення слизової верхніх дихальних шляхів, яка і так запалена. Кофеїн і алкоголь також не кращі союзники в боротьбі з недугом, вони можуть лише погіршити симптоми і самопочуття в цілому. Під час грипу та застуди необхідно пити більше води (2-2,5 літрів на добу), можна чай з малиною і морс із журавлини.

До речі, при захворюванні потрібно вживати легку і максимально корисну їжу, тому бульйони у цьому ділі будуть самим хорошим і кращим варіантом.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які головні помилки допускають батьки під час лікування грипу у дитини.