Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Продукти, які допоможуть зміцнити нервову систему
commentss НОВИНИ Всі новини

Продукти, які допоможуть зміцнити нервову систему

Нервова система – це система вищого рівня в організмі

15 листопада 2019, 10:50 comments4018
Поділіться публікацією:
Продукти, які допоможуть зміцнити нервову систему

Стежити за своїм раціоном харчування необхідно постійно, адже від цього залежить не тільки робота внутрішніх органів, але і функціонування нервової системи. Є продукти, які допоможуть її зміцнити і зберегти хороше самопочуття.

Овочі та фрукти

Ні для кого не секрет, що у складі овочів і фруктів міститься багато вітамінів, мікроелементів і корисних речовин, які підтримують організм в тонусі. Для зміцнення нервової системи потрібно включати в свій раціон більше бананів, в яких міститься багато магнію, калію і вітаміну В6, що сприятливо впливають на кістки і нервові клітини. Серед овочів варто виділити буряк, боби, цибулю, часник, а також зелень.

Молочні продукти

У цих продуктах міститься багато кальцію, який необхідний для підтримки здоров'я і сил всього організму, зокрема нервової системи. Молоко, йогурт і сир повинні регулярно з'являтися у вашому меню, адже крім боротьби з нервозністю і депресією, молочні продукти налагоджують травлення.

Горіхи

Медики рекомендують щодня з'їдати жменю горіхів, адже до їх складу входять жирні кислоти, які зміцнюють клітинні і нервові мембрани. Наприклад, бразильський горіх здатний зняти тривогу, напругу і збільшити запас енергії, а фісташки – прискорюють передачу нервових імпульсів.

Морепродукти

Час від часу варто збагачувати свій раціон морепродуктами. У них міститься вітамін В12, який необхідний для вироблення гемоглобіну і зміцнення нервової системи. Мідії, кальмари, креветки, риба – це джерело багатьох корисних речовин, здатних підвищити рівень енергії в організмі, а також поліпшити настрій.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, як захистити свою нервову систему.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!