Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Правила харчування, які допоможуть уникнути хвороб
commentss НОВИНИ Всі новини

Правила харчування, які допоможуть уникнути хвороб

Раціон харчування повинен бути корисним і правильно збалансованим

18 листопада 2019, 10:45 comments2577
Поділіться публікацією:
Правила харчування, які допоможуть уникнути хвороб

У період застудних захворювань імунітет особливо потребує захисту, який йому можуть забезпечити правильні продукти харчування. Для того, щоб не захворіти, слід дотримуватися кількох важливих правил. Про це повідомляє Foodandmood.

Контролюйте свій питний режим

Укріпити захисні функції організму допоможе звичайна питна вода. Вона підтримує роботу травної системи, стимулюючи обмін речовин, а також допомагає організму засвоювати поживні речовини та вітаміни. Правильний питний режим необхідний для того, щоб уникнути зневоднення, що призводить до зниження імунітету, зокрема, появи втоми і слабкості. Вода очищає організм від токсинів і шлаків, покращує роботу печінки і нирок.

Відмовтеся від цукру

Вчені неодноразово говорили, що цукор згубно впливає на здоров'я. Його часте вживання здатне в 17 разів знизити імунну систему, внаслідок чого організм стає вразливим до різного роду вірусів і інфекцій. Щоб не хворіти, від солодкого краще відмовитися або суттєво обмежити його щоденне вживання.

Включайте в раціон овочі та фрукти

Давно не секрет, що овочі та фрукти – цінні джерела вітамінів, корисних речовин і мікроелементів, які необхідні організму. Їх можна вживати як в свіжому, так і запеченому вигляді, тому з їх допомогою раціон стане різноманітним і дуже корисним. Експерти ВООЗ рекомендують щодня з'їдати 5 порцій різних овочів і фруктів.

Не забувайте про вітамін С

Захистити організм від захворювань допоможе вітамін С, якого багато в цитрусових, шипшині, горобині, калині, обліписі та інших продуктах. Його користь і цінність для організму дуже велика, тому про нього не варто забувати в сезон застуд.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які продукти не варто вживати під час грипу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!