Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Названо дієту, яка допомагає захиститися від грипу
commentss НОВИНИ Всі новини

Названо дієту, яка допомагає захиститися від грипу

Захистити організм від грипу допоможе дієта

18 листопада 2019, 14:40 comments2243
Поділіться публікацією:
Названо дієту, яка допомагає захиститися від грипу

Американські вчені провели дослідження, яке підтверджує, що кетогенна дієта здатна підвищити захисні функції організму, тим самим оберігаючи його від інфекційних захворювань. Про це повідомляє видання New Scientist.

Медики вважають, що система живлення, яка включає в себе підвищену кількість жирів і низький вміст вуглеводів, забезпечить захист від грипу, пік якого припадає на осінньо-зимовий період. Суть кетогенної дієти полягає в тому, щоб використовувати жири в якості основного джерела енергії, що допомагає додатково скинути зайву вагу. Крім цього, така дієта позитивно позначається на здоров'ї серця, а також вона контролює рівень цукру в крові.

Вчені провели експеримент на гризунах, яких розділили на дві групи. Першу групу мишей годували продуктами з високим вмістом жиру, а другій (контрольній) группі давали звичайну їжу. Результат дослідження показав, що 5 з 10 гризунів першої групи захворіли на грип і легше переносили захворювання, порівняно з контрольною групою, де недуг підхопили всі 7 мишей. Виходячи з цього, експерти вважають, що кетогенна дієта запобігає появі грипу завдяки слизу, що виділяється у великій кількості через активізацію імунних клітин.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що запобігти виникненню простудних захворювань допоможуть чотири важливих правила харчування.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Новини партнерів


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!