Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
Всі давно знають, що мандарини створюють новорічний настрій, адже саме в зимовий час вони користуються величезним попитом. Крім кисло-солодкого смаку і приємного аромату, ці фрукти містять багато вітамінів і корисних речовин, але вживати їх рекомендується не всім. Про це повідомляє видання Proavokado.
В осінньо-зимовий період, коли настає пік простудних захворювань, у раціон харчування необхідно включати побільше овочів і фруктів, серед яких і мандарини. У їх складі є вітамін С, який підвищує імунітет і допомагає при боротьбі з грипом, а також вітаміни B1, B2 і провітамін А. У плодах також містяться речовини, які пригнічують ріст грибків, підсилюючи бактерицидну дію.
Однак, в деяких випадках мандарини їсти не рекомендується. В першу чергу, це стосується людей, які скаржаться на проблеми з шлунково-кишковим трактом (гастрит, виразка, підвищена кислотність шлунку). При таких захворюваннях варто утриматися від поїдання фруктів, особливо натщесерце.
Крім самої алергії на цитрусові, може виникнути ще й алергічна реакція на засоби, якими обробляють кірку мандаринів, тому потрібно бути особливо уважними при їх купівлі та вживанні.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, чому варто регулярно пити апельсиновий сік.
Новини партнерів
Новини