Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Дієтологи назвали «найбрудніші» продукти харчування
commentss НОВИНИ Всі новини

Дієтологи назвали «найбрудніші» продукти харчування

Ці продукти забруднені небезпечними токсинами

22 листопада 2019, 09:30 comments3490
Поділіться публікацією:
Дієтологи назвали «найбрудніші» продукти харчування

Американські фахівці провели дослідження і визначили продукти харчування, які вважаються "найбруднішими". Про це повідомляє видання Med2.

Багато продуктів харчування оброблені пестицидами, гербіцидами та іншими хімічними речовинами, тому перед вживанням іх варто добре промити водою. Але багато людей ігнорують це правило, тим самим підвищуючи ризик харчових отруєнь та інших захворювань. Учені склали список продуктів, які більше інших забруднені небезпечними токсинами, тому на них варто звернути особливу увагу.

Лідером у цьому списку продуктів виявилася зелень. Незважаючи на всі свої корисні властивості, зелень з супермаркету може бути небезпечною для здоров'я через хімічні речовини, якими її обробляли. І навіть якщо зелень органічно вирощена в чистих умовах, на ній все одно накопичується пил і бруд.

На другому місці знаходяться яйця. Цей продукт дуже затребуваний на будь-якій кухні, але він може спровокувати розвиток небезпечного захворювання – сальмонельозу. Яйця промивати під водою не варто, щоб не пошкодити захисну плівку, але лікарі рекомендують їх вживати тільки при обробці температурою не менше 160 градусів.

Далі в списку йде тунець, який може містити в собі ртуть у високих концентраціях. Також з обережністю потрібно вживати устриці, які можуть поширювати небезпечні бактерії і привести до появи холери.

У список "найбрудніших" продуктів потрапили і готові салати, які можуть стати носіями різних інфекцій. Такі продукти краще купувати в перевірених супермаркетах. Також варто звернути увагу на молочну і сирну продукцію, де може міститися кишкова паличка.

Останнім у рейтингу виявилося м'ясо, яке необхідно перед вживання в їжу обробляти при високій температурі.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, як правильно розморозити продукти.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Новини партнерів


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!