Чому алкоголь не можна закушувати шоколадом

Шоколад і алкоголь сильно перевантажують підшлункову залозу

Багато людей до вишуканих алкогольних напоїв обирають закуски у вигляді шоколаду, торта або інших солодощів. Але лікарі виступають проти такого поєднання продуктів, тому що це негативно відбивається на стані здоров'я.

Солодощі найчастіше виступають у якості закусок при вживанні вина, коньяку або шампанського, але мало хто знає, що алкоголь і десерти не можна приймати одночасно, тому що це підвищує ризик інтоксикації організму. Справа в тому, що травна система швидше переробляє цукор, ніж спиртне, а значить алкоголь затримується в організмі довше звичайного.

Лікарі кажуть, що таке поєднання інгредієнтів сильно перевантажує підшлункову залозу. Їй доводиться активно працювати, щоб переварити і цукор і спиртне, але вона не завжди справляється зі своєю функцією, в результаті чого виникає запалення. Саме ця причина, найчастіше і стає приводом для поїздки в лікарню після свят, адже пацієнт починає скаржитися на нудоту, сильні болі в животі і загальну слабкість.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, який зв'язок між алкоголем і зайвою вагою.