Що відбувається з організмом після чашки кави

У перші 10 хвилин в кров потрапляє кофеїн, який посилює серцебиття

Багато людей звикли починати свій ранок з чашки підбадьорливої кави, не підозрюючи, як вона діє на організм протягом дня.

В першу чергу, каву вранці п'ють, щоб швидше прокинутися і отримати заряд енергії, який підвищить продуктивність. Так і відбувається, в перші 10 хвилин в кров потрапляє кофеїн, він посилює серцебиття і тим самим збільшує тиск. Через 20 хвилин організм приходить в тонус, стає легше приймати рішення, так як сонливість і втома проходять.

Через півгодини поле випитої чашки кави, в крові підвищується адреналін, який заряджає енергією, а також рівень серотоніну, збільшуючий силу м'язів. А ось через 4 години в організмі, навіть якщо ви просто сидите на місці, починається процес розщеплення жирів і виділяється шлунковий сік.

Через 6 годин, одна чашка кави, випита вранці, разом з водою виводить з організму вітаміни і поживні речовини, з-через що виникає незначний дисбаланс калієво-кальцієвого обміну.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що вчені неодноразово говорили про те, що не можна часто захоплюватися кавою, краще замінити цей напій чим-небудь іншим.