Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Які продукти допомогають швидко позбутися стресу
commentss НОВИНИ Всі новини

Які продукти допомогають швидко позбутися стресу

Пізня осінь і початок зими – час безпричинної нудьги, занепаду сил і стресу

25 листопада 2019, 12:55 comments2150
Поділіться публікацією:
Які продукти допомогають швидко позбутися стресу

Багато людей скаржаться на постійний стрес, дратівливість, особливо в осінню погоду, коли за вікном холод і вогкість. Але поліпшити настрій можна за допомогою правильного і корисного раціону харчування. Про це повідомляє Wday.

Відомо, що продукти червоного кольору здатні заряджати наш організм енергією і силою, тому включайте в своє меню більше помідорів. У них міститься багато корисних вітамінів і мікроелементів, серед яких фенілаланін, який сприяє виділенню ендорфінів. Цей гормон підвищує настрій та покращує самопочуття.

Якщо в холодну пору ви вирішили зігрітися яким-небудь смачним напоєм, тоді вибирайте зелений чай. Він не тільки покращує травлення, але і завдяки високому вмісту вітаміну С, знімає втому і стресовий стан.

Не варто забувати і про гіркий шоколад, який давно є джерелом гарного настрою. У його складі знаходяться потужні антиоксиданти – поліфеноли, які дарують відчуття спокою, радості і щастя.

Зняти стрес і емоційне напруження також допоможе зелень (рукола, петрушка, селера), додайте їх в салати або інші страви, щоб привести в норму тиск, обмін речовин, а також заспокоїти нерви і розслабитися.

Крім цього, не забувайте включати в свій раціон горіхи. У їх складі багато поживних речовин, які потрібні організму для правильного функціонування, підтримки здоров'я і поліпшення настрою.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які порушення можуть стати причиною різкої зміни настрою.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Новини партнерів


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!