Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
Американська компанія Atomo вперше в світі створила "молекулярну" каву, для приготування якої не потрібні кавові зерна. Про це повідомляє видання Cnet.
Автори напою турбуються за екологію, тому придумали каву, для якої не потрібно буде збільшувати посіви зерен, які завдають шкоди навколишньому середовищу. Крім цього, компанія хоче знизити ціни на напій, які зараз стартують від 62 центів (15 гривень).
Відомо, що "молекулярна" кава нагадує оригінал по всім ключовим елементам: колір, приємний запах, консистенція і головний інгредієнт – кофеїн. Вивчивши хімічний склад різних видів кави, автори напою вирішили виключити з нього тільки гіркоту, яку люди часто перебивають з допомогою цукру, молока або вершків.
Вчені провели експеримент в одному з університетів США і довели, що "нова" кава практично нічим не відрізняється від оригіналу. Студентам запропонували дві чашки напою, одну з мережі Starbucks, а іншу з "молекулярною" кавою і більшість віддала перевагу другому варіанту.
До речі, оцінити смак екологічного кави можливо буде наступного року, першим містом де стартують продажі буде Сіетл.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що відбувається з організмів протягом дня після однієї чашки кави.
Новини партнерів
Новини