Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
Вчені з Лондона провели дослідження, за допомогою якого вдалося довести, що супи допомагають боротися зі збудником малярії. Про це повідомляє видання MedicalXpress.
Фахівці проаналізували зразки більш 50 м'ясних і овочевих бульйонів, які найчастіше готують для полегшення симптомів грипу і лихоманки. Це були супи з різних кухонь світу, тому вони включали в себе безліч інгредієнтів. Страви заморозили, розділили на компоненти і перевірили їх взаємодію з одноклітинним організмом.
Виявилося, що п'ять із представлених бульйонів на 50% загальмували розвиток небезпечного паразита, заблокувавши його розмноження. В інших супах поділ організму відбувався швидше, вчені допускають, що цьому сприяв високий вміст жирів у страві.
Фахівці поки не змогли визначити, який саме компонент допомагає запобігти розвитку збудника захворювання, але серед "успішних" зразків були як мясні, так і овочеві бульони. Для того, щоб більш детально вивчити це питання потрібні додаткові дослідження.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що лікарі засумнівалися в користі супу для здоров'я.
Новини партнерів
Новини