Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
В осінньо-зимовий період раціон харчування має бути різноманітним, смачним і корисним. В першу чергу, не можна відмовлятися від фруктів і овочів, адже вони поповнюють запас вітамінів і поживних речовин, зміцнюючи наш імунітет. Що ж має бути на вашому столі в зимовий сезон?
Гранат
У плодах граната міститься велика кількість вітаміну С, який захищає організм від інфекційних захворювань, покращує роботу імунної системи. Саме тому він особливо рекомендований для зимового раціону. Також в гранаті міститься 15 амінокислот, калій, мідь, вітаміни В6, В12 і антиоксиданти, які борються з вільними радикалами, запобігаючи розвитку ракових клітин. Гранат сприятливо впливає на нервову і серцево-судинну системи, а також покращує кровотворення.
Ківі
Лікарі рекомендують частіше включати в свій раціон цей екзотичний фрукт. Крім того, що він володіє дивовижним смаком, так ще і містить багато корисних мікроелементів та вітамінів, які підтримують організм в тонусі. Ківі є гарним джерелом вітамінів А, С і К, а також багатий на клітковину і калій. Завдяки своєму складу цей фрукт допомагає знизити артеріальний тиск, зміцнює імунітет, а також позитивно впливає на зорову систему.
Брюссельська капуста
Крім того, що цей продукт легко і швидко готувати, він неймовірно смачний і корисний. У ньому міститься багато фолієвої кислоти, калію, клітковини, вітамінів А, С і К. У брюссельській капусті мало калорій, тому вона відмінно підійде тим, хто сидить на дієті. В зимовий раціон її необхідно включити, щоб поліпшити імунну систему організму, тим самим запобігти розвитку грипу та інших захворювань. Також брюссельська капуста допомагає при проблемах з серцем і судинами.
Цитрусові
Зимовий раціон буде неповноцінним, якщо в ньому будуть відсутні апельсини, мандарини, лимони та інші цитрусові. Всі знають, що вони є цінним джерелом вітаміну С, який дуже важливий в період застуд, та й не тільки. До складу цитрусових входить ще і калій, фосфор, фолієва кислота і магній, тому вони не просто допомагають боротися з вірусами, але ще й покращують травлення, а також сприятливо впливають на нервову систему.
Хурма
Ця смачна і корисна ягода повинна періодично з'являтися в раціоні харчування кожної людини. Вона багата на вітаміни С і РР, а також калій, йод, залізо і марганець, які позитивно впливають на роботу всього організму. Хурму рекомендується вживати, щоб підвищити захисні функції імунітету, поліпшити зір і заспокоїти нерви.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які продукти найкорисніші в світі.
Новини партнерів
Новини