Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Як правильно вибрати сухофрукти: поради дієтологів
commentss НОВИНИ Всі новини

Як правильно вибрати сухофрукти: поради дієтологів

При виборі сухофруктів зверніть увагу на їх колір та щільність

29 листопада 2019, 11:15 comments3282
Поділіться публікацією:
Як правильно вибрати сухофрукти: поради дієтологів

Користь сухофруктів для організму не можна переоцінити, адже вони не просто хороша альтернатива шкідливим солодощам, але й цінне джерело вітамінів, поживних речовин і мінералів, які дуже потрібні організму в зимовий період. Але як вибрати якісний продукт?

На ринку і в супермаркетах пропонують великий вибір сухофруктів, які ваблять своїм блиском і гарним виглядом. Але такі ознаки зовсім не вказують на те, що продукт якісний і натуральний. При виборі сухофруктів треба їх оглянути, звернувши увагу на колір і щільність.

Якщо ви хочете купити хороші та смачні родзинки, тоді віддавайте перевагу продукту коричневого кольору. Справа в тому, що в процесі сушіння виноград починає темніти, а якщо на прилавках магазинів він золотистий і яскравий, значить його обробили хімічними речовинами. Також перевірте його щільність, не варто купувати занадто м'які або дуже тверді родзинки, так як це вказує на порушення технології сушки продукту, а значить він не зможе довго зберігатися і втратив свої корисні властивості.

При виборі кураги також зверніть увагу на її забарвлення, вона не повинна блищати і бути яскравого кольору. Не купуйте вологі сухофрукти, адже в них може міститися цвіль, яку не видно неозброєним оком. "Бензиновий" запах кураги вказує на те, що її сушили у бензиновій печі, а отже, вона містить в собі канцерогени.

Чорнослив варто купувати за тією ж схемою, за кольором сухофрукти повинні бути чорними з синюватим відтінком. Якщо плоди коричневі і блищать, тоді вони не кращої якості і оброблені якимись речовинами. Можете взяти один чорнослив в руку і надавити на нього, якщо він не втратив форму, значить приготований за правильною технологією.

Якщо ви купуєте сухофрукти в упаковці, тоді дієтологи радять звертати увагу на склад продукту і його термін придатності.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, як вдома правильно зберігати сухофрукти і горіхи.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!