Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Популярні міфи про здорове харчування, в які не варто вірити
commentss НОВИНИ Всі новини

Популярні міфи про здорове харчування, в які не варто вірити

Поняття «здорове харчування» дуже широке і неоднозначне

3 грудня 2019, 10:40 comments7331
Поділіться публікацією:
Популярні міфи про здорове харчування, в які не варто вірити

Здорове харчування і правильний спосіб життя зараз активно пропагується в суспільстві, але кожна людина під цими поняттями може розуміти щось своє. Тема харчування давно вже обросла міфами і всілякими домислами, тому час розставляти крапки над "і".

Їжте багато, але маленькими порціями

Існує думка, що прийоми їжі потрібно розділити на 5-6 разів протягом дня, тому що маленькі порції швидше перетравлюються і сприяють кращому засвоєнню вітамінів і поживних речовин. Крім цього, такий режим харчування не буде перевантажувати травну систему, запобігаючи болю і дискомфорту в шлунку. Але вчені провели дослідження, яке підтвердило, що рідкісні прийоми їжі впливають на загальну кількість спалених калорій за день точно так само, як рясні. Влаштовувати часті перекуси радять людям, яким важко впоратися з постійним відчуттям голоду.

Не запивайте їжу водою

Деякі люди впевнені, що при ЗСЖ не можна запивати їжу водою, тому що вона сповільнює травлення. Але дієтологи не згодні з таким твердженням. Звичайну чисту воду потрібно приймати до і після прийому їжі, вона ніяк не впливає на розрідження шлункового соку, а навпаки, робить їжу більш м'якою і сприяє її перетравленню. Але це стосується тільки звичайної води, від газованої води і соків дійсно краще відмовитися.

В яєчних жовтках багато холестерину

Багато хто звик вірити в те, що яєчні жовтки в великій кількості негативно впливають на стан здоров'я, зокрема підвищують "шкідливий" холестерин. Але американські вчені довели, що це всього лише міф. Кількість холестерину, яка міститься в яйцях необхідна організму для синтезу гормонів. Він підвищує рівень "хорошого" холестерину і запобігає утворенню бляшок у судинах.

Вживайте тільки фрукти і овочі

Безумовно, овочі і фрукти – справжнє джерело вітамінів, поживних речовин і мікроелементів, які позитивно впливають на роботу всього організму. Але правильне харчування включає в себе не тільки овочі і фрукти, адже раціон повинен бути максимально корисним і правильно збалансованим. Щоб уникнути проблем з травленням, в меню також повинні регулярно з'являтися молочні продукти, м'ясо та крупи.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які правила харчування допоможуть уникнути багатьох хвороб.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Новини партнерів


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!