Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Чому ні в якому разі не можна відмовлятися від вечері
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому ні в якому разі не можна відмовлятися від вечері

Відмова від вечері може спровокувати набір ваги

5 грудня 2019, 10:30 comments4384
Поділіться публікацією:
Чому ні в якому разі не можна відмовлятися від вечері

Правильне харчування – запорука здоров'я та довголіття, тому не варто підсаджуватися на суворі дієти і пропускати прийоми їжі. Найчастіше, люди ігнорують вечерю, тому що бояться зіпсувати свою фігуру. Але чи варто так робити?

Як правило, існує три основних прийоми їжі, кожен з яких важливий для нормального функціонування організму. Багато хто воліє не їсти після 18.00, щоб контролювати свою вагу і не набрати зайвих кілограмів. Але лікарі стверджують, що повна відмова від вечірнього прийому їжі може призвести до зворотнього ефекту, так як організм переходить в "енергозберігаючий режим" і накопичує жир.

Відомо, що після трьох годин дня метаболічні процеси сповільнюються, тому вечеря не повинна складатися з жирної, гострої і шкідливої їжі, яка важко перетравлюється. Часто це закінчується дискомфортом і болем в животі. Для вечірньої трапези підійдуть легкі страви, що включають в себе білок і складні вуглеводи, які сприяють правильному обміну речовин.

До речі, вечеряти бажано за три-чотири години до сну, це дозволить організму повністю засвоїти їжу і плавно перейти до відпочинку.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що пізня вечеря може призвести до проблем із серцем.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!