Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Три помилки, які роблять чай небезпечним напоєм
commentss НОВИНИ Всі новини

Три помилки, які роблять чай небезпечним напоєм

Нешкідливий напій може стати небезпечним для здоров'я

11 грудня 2019, 10:50 comments17395
Поділіться публікацією:
Три помилки, які роблять чай небезпечним напоєм

Чай є одним з найулюбленіших напоїв, як дорослих, так і дітей. Але експерти стверджують, що він може бути небезпечним для здоров'я, якщо не враховувати декілька важливих чинників.

Чай зі смаком цитрусових

Вчені провели дослідження, яке довело, що чайні пакетики з ароматом цитрусових містять у своєму складі шкідливі речовини. Наприклад, норма свинцю і алюмінію в них підвищена в 30 разів. Ці метали негативно впливають на роботу нирок, печінки, а також серцево-судинної системи. Якщо ви любите чай з цитрусовими, краще додайте в нього справжню цедру або шматочки фруктів.

Чай після їжі

Багато хто відразу після прийому їжі заварює собі чашечку ароматного чаю, та тільки не варто цього робити. Напій уповільнює процес перетравлення, зокрема заважає правильному засвоєнню заліза та інших поживних речовин. Дієтологи радять починати чаювання через 45 хвилин після їжі.

Чай перед сном

Зазвичай люди перед сном замість кави п'ють чай, сподіваючись, що він ніяк не вплине на якість нічного відпочинку. Проте, лікарі стверджують зворотне. Справа в тому, що чай перед сном збуджує нервову систему, тому сон може бути не глибоким і переривчастим. Кращим напоєм перед сном є кефір, він позитивно впливає на організм і самопочуття в цілому.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, чому чай не варто пити з молоком і медом.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!