Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
Люди, які споживають багато цукру, піддаються ризику захворіти на діабет або іншим серйозним недугом. Якщо ви не можете обійтися без солодкого, замініть його корисною альтернативою – медом. Медики назвали три вагомих причини, чому мед набагато корисніше для здоров'я, ніж цукор.
Калорійність
Як правило, норма добового споживання цукру в день становить 25 грамів, але для ласунів це всього лише цифри. Ніхто не стежить за тим, скільки солодкого з'їдає протягом дня, адже цукор додають не тільки в напої, але і різні продукти. У 100 г цукру міститься 398 ккал, а в 100 г меду – 304 ккал, що майже на сотню менше. При цьому, меду практично неможливо з'їсти багато, адже він відразу дає відчуття насичення, у відмінності від цукру.
Імунітет
В осінньо-зимовий період організм потребує захисту, тому варто вживати продукти, які зміцнюють імунітет. Одним з таких продуктів є мед, про лікувальні властивості якого відомо з давніх часів. Теплий чай разом з медом та імбиром здатний допомогти в боротьбі з простудними захворюваннями. Цукор в таких корисних властивостях помічений не був.
Метаболізм
Якщо ви хочете красиву і струнку фігуру, тоді до мінімуму, варто обмежити вживання солодощів, але це не означає, що потрібно відмовитися і від меду. Саме він може стати хорошим помічником в схудненні, адже мед поповнює потребу організму в цукорі та насичує його вуглеводами. Крім цього, ранкова склянка води з медом і лимоном ідеально підходить для запуску метаболічних процесів.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що відбувається з організмом після відмови від цукру.
Новини партнерів
Новини