Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Медики назвали головну шкоду від смаженої картоплі
commentss НОВИНИ Всі новини

Медики назвали головну шкоду від смаженої картоплі

Не варто захоплюватися смаженими стравами

23 грудня 2019, 10:11 comments5516
Поділіться публікацією:
Медики назвали головну шкоду від смаженої картоплі

Американські вчені провели масштабне дослідження і заявили, що часте вживання смаженої картоплі несе серйозні наслідки для здоров'я. Про це повідомляє видання American Journal of Clinical Nutrition.

Експерти давно рекомендують обмежити в щоденному раціоні кількість смажених страв, так як в них міститься багато солі, жиру і калорій. При смаженні картоплі на сильно розігрітому жирі утворюється канцероген — акриламід, який згубно позначається на стані здоров'я. Ця хімічна сполука вражає нервову систему, а також сприяє утворенню ракових пухлин і мутації генів.

Дослідники провели експеримент, запросивши для участі близько 4500 добровольців, за станом здоров'я яких спостерігали протягом 8 років. За цей період померло 236 пацієнтів. Велику увагу експерти приділили харчовим звичкам учасників, тому результати експерименту дозволили стверджувати, що часте вживання смаженої картоплі підвищує ризик передчасної смерті.

При цьому вчені відзначили, що варена або печена картопля не несе такої загрози для здоров'я, адже приготований таким способом продукт не втрачає корисних властивостей.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, яким людям варто обмежити вживання картоплі та помідорів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Новини партнерів


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!