Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
Щоденний раціон людини повинен бути смачним, корисним і приготований зі свіжих продуктів. Деякі страви при повторному розігріванні не просто втрачають свої поживні властивості, але й завдають здоров'ю серйозної шкоди. Про це повідомляє видання med2.
Дієтологи радять не вживати два дні поспіль овочевий салат, навіть якщо він перебував у холодильнику. Справа в тому, що при довгому зберіганні очищені і нарізані овочі утворюють нітрити – неорганічні сполуки, які при попаданні в організм можуть викликати проблеми з шлунково-кишковим трактом. Крім цього, овочі втрачають свою форму і смак.
Також на другий день після приготування варто відмовитися від рису. У страві можуть почати розвиватися небезпечні бактерії, які загинули під час процесу варіння, при довгому зберіганні вони можуть ожити, особливо при кімнатній температурі.
Крім цього, не рекомендується залишати "на завтра" салати, заправлені майонезом, що дуже актуально під час новорічних свят. Мало того, що така заправка калорійна і шкідлива для фігури, так ще й може стати середовищем для розвитку бактерій. Не варто надовго залишати такі салати, особливо при кімнатній температурі, щоб не отримати харчове отруєння.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які продукти назвали найбільш "брудними".
Новини партнерів
Новини