Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
Раціон харчування повинен бути корисним і правильно збалансованим, але не тільки для того, щоб зберегти фігуру, але і підтримати здоров'я одного з найголовніших органів людини – серця. Про це повідомляє видання Med2.
Фахівці відзначають, що кращими для серця є продукти, в яких міститься багато калію. Цей мікроелемент корисно впливає на організм у вигляді солей, від них цілком залежить регуляція балансу води і ритм серця. Продуктами, багатими на калій є: картопля, квасоля, курага, бобові, капуста, авокадо, банани, апельсини, зелені листові овочі, а також мед і перга.
Наприклад, у склянці морквяного фрешу міститься 0,8 г калію, при тому, що добова норма для ефективної роботи серця становить 1,1-2 грами. Також у щоденний раціон слід включати житній хліб, рис, гречану і пшеничну крупу.
Нагадаємо, японські вчені довели, що часте вживання ламінарії сприятливо впливає на серце і судини.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що знизити ризик серцево-судинних захворювань можна за допомогою авокадо.
Новини партнерів
Новини