Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Святкове переїдання: лікар розповіла, як відновити режим харчування
commentss НОВИНИ Всі новини

Святкове переїдання: лікар розповіла, як відновити режим харчування

Стало відомо, чим небезпечне переїдання після свят і як варто з ним боротися

7 січня 2020, 18:30 comments2134
Поділіться публікацією:
Святкове переїдання: лікар розповіла, як відновити режим харчування

Зустріч Різдва, як і Нового року, не обійшлася без пишного столу, тому багато українців зіткнулося з такою проблемою, як переїдання. Які наслідки може принести організму святкове "перевантаження" розповіла лікар-гастроентеролог Медичного центру Medicover, кандидат медичних наук Христина Квіт, повідомляє "24 канал".

Як пояснила лікар, найбільш негативний наслідок через переїдання — перевантажені системи травлення та ферментів організму. Крім цього, переїдання може призвести до того, що відбудеться надмірний тиск на клапани, що знаходяться між шлунком і дванадцятипалою кишкою, а також шлунком і стравоходом. Тому, каже Квіт, утворюється ризик розвитку недостатності клапанів органів травної системи, провокуючи ускладнення.

"Через неможливість організму переварити за один раз велику порцію їжі, переїдання створює умови для розвитку дизбактеріозу кишечнику, — повідомила лікар-гастроентеролог, — туди надходить їжа півпереварена, і користі з неї організм не отримує".

Однак лікар дала поради, як можна оперативно відновити звичайний режим харчування і не завдати шкоди організму. Так, Квіт порадила не доїдати страви, які не встигли з'їсти під час святкування, інакше – знову відбудеться надмірне надходження калорій. "Залишками бенкету" лікар запропонувала пригостити близьких і друзів, або ж колег на роботі. Гастроентеролог підкреслила, що для відновлення потрібно з'їдати ту кількість їжі, яка звична для щоденного раціону.

Раніше "Коментарі" писали, як відновити печінку після вживання алкоголю.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!