Шоколадна експрес-дієта: принципи і ефективність

Для дієти підійде тільки темний шоколад

Привести фігуру в порядок можна за допомогою різних дієт, навіть шоколадної. Але, щоб результат був швидким і ефективним, важливо знати її основні правила і принципи.

Відомо, що денний енергетичний баланс шоколадної дієти повинен включати кілька кубиків високоякісного (що містить не менше 90% какао) темного шоколаду. Тобто, потрібно в день з'їдати по 100 грамів шоколаду і випивати 1,5 літра води, можна також чай та каву.

Завдяки кільком кубиках темного шоколаду запас цінних для здоров'я інгредієнтів збільшується. До складу темного шоколаду входять амінокислоти, які є будівельним матеріалом для всіх клітин організму. Також цей продукт багатий на вітаміни групи В і мінерали: магній, залізо, цинк, калій, які відіграють важливу роль у всіх фізіологічних процесах. Темний шоколад містить ще й алкалоїди (теобромін, кофеїн), що сприяють спалюванню жиру, а також поліфеноли, які запобігають появі ракових клітин.

До речі, такої дієти не рекомендується дотримуватись більше тижня і не частіше, ніж раз у два місяці. На семиденній шоколадній дієті можна втратити до 5-7 кг.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, яка дієта "вбиває" кишечник.