Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
Багато лікарів закликають відмовлятися від вживання червоного м'яса, так як воно підвищує ризик розвитку серцево-судинних захворювань. Але американські вчені провели нове дослідження і розвінчали це твердження.
Вважається, що до складу червоного м'яса (свинини, баранини) входить велика кількість насичених кислот, які впливають на рівень "шкідливого" холестерину і викликають погіршення самопочуття, зокрема проблеми з серцем. Але вчені провели експеримент, який довів, що між червоним і білим м'ясом (курка, індичка, риба) немає особливої різниці, так як вони однаково впливають на показники холестерину.
В експерименті взяли участь молоді люди у віці від 20 до 65 років, які не мали проблем зі здоров'ям. Їх поділили на кілька груп, одна з яких регулярно вживала в їжу лише червоне м'ясо, друга – тільки біле, а третя виключила зі свого раціону ці продукти. Результати дослідження показали, що м'ясна дієта незалежно від кольору підвищує "шкідливий" холестерин у крові, тому краще всього вживати рослинний білок.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, який вид мяса найнебезпечніший для здоров'я.
Новини партнерів
Новини