Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
Італійські вчені радять їсти сир не менше трьох разів на тиждень, адже цей продукт володіє безліччю корисних для організму властивостей. Про це повідомляє видання Womanadvice.
Відомо, що в світі існує більше 2 тисяч сортів сиру і кожен з них має свій витончений смак і запах. Для щоденного вживання дієтологи рекомендують вибирати нежирні сорти, наприклад, чеддер або моцарелу.
Через багатство вітамінів сир потрібно включати в меню кожної людини, адже він добре засвоюється організмом і ідеально поєднується з іншими продуктами. З мінералів сир містить: магній, цинк, залізо, кальцій, фосфор, а також вітаміни А, В, С, РР і Є.
До складу різних сортів сиру входять ще й амінокислоти, такі як лізин, триптофан, метіонін. Вони позитивно впливають на нервову систему, знижуючи рівень стресу і тривоги, а також виводять з організму важкі метали і сприяють регенерації пошкоджених тканин.
Вчені стверджують, що сир зміцнює імунну систему, що особливо важливо в період простудних захворювань. Завдяки вітамінам і цінних мінералам, цей молочний продукт допомагає поліпшити травлення, тому рекомендований людям, які страждають шлунково-кишковими захворюваннями. Якщо сир вживається регулярно, всі обмінні процеси в організмі будуть працювати, як годинник.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, як правильно поєднувати вино і різні сорти сирів.
Новини партнерів
Новини