Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Що можна і не можна їсти, коли болить шлунок
commentss НОВИНИ Всі новини

Що можна і не можна їсти, коли болить шлунок

Біль у животі — симптом, який краще не залишати без уваги

29 січня 2020, 10:05 comments16260
Поділіться публікацією:
Що можна і не можна їсти, коли болить шлунок

Живіт може боліти за різних причин, але, коли це відбувається, ми майже завжди відчуваємо себе однаково погано. У будь-якому випадку, в цей період потрібно продовжувати щось їсти, але що?

Дієтологи радять при болях в животі дотримуватися певної дієти, яка допоможе швидше відновити сили і здоров'я. Але, щоб усунути біль, треба спочатку з'ясувати її причину, адже такий дискомфорт може вказувати на харчові отруєння, виразку шлунка і гострий холецистит. У будь-якому випадку, варто звернутися за консультацією до лікаря.

При болях у животі слід їсти часто, але мало, щоб не перевантажувати травну систему. Додайте в свій раціон білий рис, який легко засвоюється організмом і допомагає відновити слизову шлунка після запалень.

Якщо апетиту немає, але з'їсти щось потрібно, приготуйте собі легкий овочевий бульйон, без додавання спецій. Він буде стимулювати роботу травного тракту і знизить кислотність шлунка.

Збагатіть своє меню бананами, які є джерелом цінних вітамінів і хімічних елементів, таких як калій, який допомагає відновити водний і електролітний баланс в організмі. Крім того, бананова м'якоть дуже насичує і не дратує шлунок.

На час варто виключити з раціону такі продукти, як: варені яйця, жирну і гостру їжу, а також варто відмовитися від молочної продукції (крім знежиреного молока).

Раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, які продукти не можна їсти при ангіні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!