Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Які продукти позитивно впливають на роботу мозку
commentss НОВИНИ Всі новини

Які продукти позитивно впливають на роботу мозку

Ці продукти також допомагають зміцнити нервову систему

29 січня 2020, 12:15 comments2784
Поділіться публікацією:
Які продукти позитивно впливають на роботу мозку

Для ефективної роботи головного мозку необхідний не тільки повноцінний сон, інтелектуальні тренування і фізична активність, але і правильне харчування.Через дефіцит вітамінів і мінералів можуть початися проблеми з пам'яттю, а також з'явиться постійна втома і сонливість. Які продукти виправлять ситуацію?

Морепродукти

Це багате джерело поліненасичених кислот, які позитивно впливають на роботу клітин головного мозку, тим самим підтримуючи асоціацію та пам'ять. Морепродукти допомагають контролювати кров'яний тиск, а також запобігають появі тромбів в судинах. Жирна риба (лосось, скумбрія атлантична, сардина) і морепродукти (креветки, устриці, мідії, кальмари) є багатим джерелом білка, який сприяє регенерації мозку.

Трави

Листя салату, петрушка, шпинат, кріп – ці трави містять нікотинову кислоту (вітамін B3), необхідну для правильного розвитку мозку. Вітамін  В сприяє правильному функціонуванню мозку і периферичної нервової системи, допомагаючи боротися зі стресом і нервовим напруженням. Вітамін А благотворно впливає на зір, що важливо для людей, які працюють за комп'ютером.

Яйця

Перепелині та курячі яйця містять холін, який відноситься до групи вітамінів групи В та поліпшує концентрацію і пам'ять. Білок і амінокислоти беруть участь у процесах регенерації клітин. Лецитин, який є компонентом майже кожної клітини нашого організму, покращує розумову працездатність. А Вітамін Е захищає мозок від процесів деградації.

Горіхи

Волоські горіхи, фундук, арахіс та кеш'ю — багаті джерела білка, який є кращим будівельним матеріалом організму, а також він покращує розумову діяльність. Вітамін В, що входить до складу горіхів, ефективно підтримує роботу мозку і нервової системи.

Зелений чай

Цей чай покращує когнітивні функції, особливо робочу пам'ять, знімаючи при цьому головні болі. Зелений чай містить магній і вітамін В, які підтримують нервову систему в тонусі, знімаючи втому і сонливість.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, як кава допомагає запобігти захворюванням мозку.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!