Вчені з'ясували, як приготувати ідеальну каву
На смак і аромат гарячого напою впливають найменші фактори
Чому десь варять таку каву, про яку складають міські легенди, а десь подають відверту погань? Виявляється, на смак і аромат гарячого напою впливають найменші фактори — від розміру помелу зерен до тиску води. Вчені врахували їх всі, і визначили формулу приготування ідеальної кави.
Хіміки і математики у США знайшли спосіб приготувати чашку еспресо, яка сподобається всім. Дослідники радять використовувати 15 г зерен грубого помелу замість більшої кількості кави дрібного помелу, який зазвичай використовується для стандартних кавоварок. Потім слід протягом 15 секунд додавати воду під тиском 1 бар. Температура води повинна бути 93-95 градусів.
Такий рецепт приготування кави дозволяє не тільки придбати приємний стійкий аромат напою, але і зменшує відходи до 25% на еспресо, заощаджуючи витрати зерен. Відповідно, новий варіант заварки допомагає вберегти навколишнє середовище, так як понад 60% дикої кави знаходяться під загрозою зникнення через зміни клімату.
Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що американська компанія Atomo вперше в світі створила "молекулярну" каву, для приготування якої не потрібні кавові зерна.