Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Вчені з'ясували, як приготувати ідеальну каву
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені з'ясували, як приготувати ідеальну каву

На смак і аромат гарячого напою впливають найменші фактори

29 січня 2020, 16:40 comments2626
Поділіться публікацією:
Вчені з'ясували, як приготувати ідеальну каву

Чому десь варять таку каву, про яку складають міські легенди, а десь подають відверту погань? Виявляється, на смак і аромат гарячого напою впливають найменші фактори — від розміру помелу зерен до тиску води. Вчені врахували їх всі, і визначили формулу приготування ідеальної кави.

Хіміки і математики у США знайшли спосіб приготувати чашку еспресо, яка сподобається всім. Дослідники радять використовувати 15 г зерен грубого помелу замість більшої кількості кави дрібного помелу, який зазвичай використовується для стандартних кавоварок. Потім слід протягом 15 секунд додавати воду під тиском 1 бар. Температура води повинна бути 93-95 градусів.

Такий рецепт приготування кави дозволяє не тільки придбати приємний стійкий аромат напою, але і зменшує відходи до 25% на еспресо, заощаджуючи витрати зерен. Відповідно, новий варіант заварки допомагає вберегти навколишнє середовище, так як понад 60% дикої кави знаходяться під загрозою зникнення через зміни клімату.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що американська компанія Atomo вперше в світі створила "молекулярну" каву, для приготування якої не потрібні кавові зерна.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!