Допоможе відмовитися від м'яса: вчені створили пластир з ароматом бекону

Нова розробка зменшує тягу до їжі

Британська компанія Strong Roots, що спеціалізується на заморожених продуктах харчування, розробила пластир з ароматом бекону. По ідеї компанії, такий пластир повинен допомогти людям, які хочуть відмовитися від м'яса.

Творцем незвичайного пластиру став професор експериментальної психології і автор книги "Гастрофізика: нова наука про їжу" Чарльз Спенс у співпраці з експертами Strong Roots. "Як показують дослідження, харчові аромати можуть зменшити тягу до їжі. Якщо відчути запах бекону, то можна уявити, як ви їсте смажений бекон. У результаті ви відчуєте задоволення і зможете уникнути зайвих спокус", – зазначив Спенс.

Щоб зрозуміти, як працює пластир, досить сильно потерти, щоб він почав виділяти аромат. Першим "м'ясний пластир" спробував британський боксер Томмі Ф'юрі.

ідеальну каву. Відзначається, що на смак і аромат гарячого напою впливають найменші фактори.