Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
За допомогою холодильника ми можемо продовжити життя багатьох продуктів харчування і надовго зберегти їх свіжість. Але не всі страви мають однаковий термін придатності, тому варто запам'ятати кілька важливих правил.
Супи
Каструлю борщу можна зберігати в охолодженому місці до 7 днів, при цьому він не втратить своїх смакових властивостей. Курячий бульйон в холодильнику може стояти до 4 днів, а рибний – 2 дні. Самий менший термін зберігання у грибного супу – всього 24 години. Але пам'ятайте, що при кожному повторному нагріванні страва втрачає свої корисні речовини.
Макарони, картопля, рис
Вважається, що продукти, приготовані у воді можна зберігати в холодильнику тиждень, але це твердження помилкове. Насправді термін придатності цих страв становить 3 дні, а якщо ви додали до них соус або заправку, то всього добу. Це правило відноситься і до круп, приготовлених в молоці. А от рис з м'ясом і овочами, а також плов можна зберігати довше всього — 4 дні. Ці страви потрібно ставити в холодильник в щільно закритих харчових контейнерах.
М'ясо
Смажене або тушковане м'ясо птиці: курка, м'ясо індички, качка може зберігатися в холодильнику 3-4 дні, а свинина або яловичина "живе" цілих 5 днів. М'ясо слід помістити в емальований контейнер з кришкою або фольгою.
Фрукти і овочі
Нарізані фрукти і овочі можна зберігати в холодильнику протягом 3 днів. Чим довше фрукти і овочі залишаються в холодильнику, тим менше у них буде поживних речовин і вітамінів. Зберігати їх слід в пластикових вакуумних контейнерах або скляних контейнерах з кришкою.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, які продукти не можна зберігати в холодильнику.
Новини партнерів
Новини