Які зимові фрукти допомогають зміцнити імунітет

Зима не балує фруктами, зате ті, що є, корисніші за всіх інших

Для того, щоб залишатися здоровим в сезон застуд і грипу, варто збагачувати свій організм цінними вітамінами і речовинами. Пропонуємо вам ТОП-5 зимових фруктів, які допоможуть зміцнити захисні функції імунітету.

Грейпфрут


Дієтологи називають цей фрукт самим ідеальним для сніданку, адже він посилює обмін речовин і сприяє очищенню організму. У складі грейпфрута є багато вітаміну С, який зміцнює імунну систему, захищаючи організм від вірусів.

Яблука


У цих смачних фруктах багато клітковини, яка надовго забезпечує відчуття ситості, тому яблука можна використовувати для перекусу. Вони покращують роботу травної системи, додають сил і посилюють імунітет.

Ківі


В цьому фрукті багато різних мікроелементів: залізо, цинк, йод, марганець, калій, кальцій, фосфор, а також антиоксиданти, які прискорюють обмін речовин, заряджають енергією і запобігають серйозним захворюванням.

Хурма


Цей продукт багатий білком, який потрібен організму для будівництва м'язової тканини. Також хурма стимулює обмін речовин і позитивно впливає на імунітет. У складі цього фрукта є вітаміни С і Е, які є природними стимуляторами, а також йод, необхідний для правильного функціонування щитовидної залози.

Гранат


Цей плід багатий антиоксидантами, які прискорюють обмін речовин, очищають організм від токсинів і допомагають позбавитися від зайвої води в організмі. Гранат активізує імунну систему, допомагаючи їй впоратися з різними захворюваннями.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, які природні антибіотики допомагають зміцнити імунітет взимку.