Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
Овочі — це група продуктів, яка містить безліч вітамінів та корисних речовин, необхідних для нашого організму. Повна відмова від овочів не обіцяє нічого хорошого, а навпаки, призведе до серйозних змін.
Проблеми з травленням
Велика кількість овочів містять клітковину — харчові волокна, які впливають на процес перетравлення їжі. Цей компонент полегшує роботу травної системи, запобігаючи запальним процесам, зокрема здуттю живота, діареї. Повна відмова від овочів приведе до проблем шлунково-кишкового тракту.
Онкологічні захворювання
Американські вчені довели, що не існує продукту, який би захистив від появи ракових захворювань. Але харчування в цій справі відіграє не останню роль. Справа в тому, що рослинні продукти позитивно впливають на організм людини, зменшуючи ризик появи онкології. Крім цього, в овочах містяться антиоксиданти, які захищають клітини від ушкодження і запобігають розвитку пухлин.
Ожиріння
Якщо виключити з раціону овочі та зменшити споживання фруктів, тоді в хід йде жирна їжа. Дослідники довели, що люди, які страждають ожирінням, віддавали перевагу калорійним продуктам.
Скачки тиску
В овочах містяться цінні вітаміни і мікроелементи, які контролюють кров'яний тиск. Якщо вони перестануть надходити в організм, а замість цього в раціоні буде регулярно з'являтися гостра і жирна їжа, тоді тиск почне різко змінюватися. Це в свою чергу призведе до погіршення самопочуття.
Депресія
Раціон харчування впливає і на емоційний стан людини. Іспанські вчені з'ясували, що переважання овочів і фруктів в меню, знижує ризик розвитку депресії і поганого настрою. А ось при нестачі вітамінів групи В можливі емоційні розлади.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, який овоч необхідний для здоров'я кишечника.
Новини партнерів
Новини