Корисні продукти, які ми вживаємо неправильно

Ці продукти через неправильне приготування втрачають вітаміни

Раціон харчування повинен бути не тільки смачним і правильно збалансованим, але ще і максимально корисним. Деякі продукти ми звикли готувати неправильно і через це наш організм позбавляється цінних вітамінів і речовин.

Гречка

Гречану кашу, зварену на молоці, люблять як дорослі, так і діти. Але експерти стверджують, що варити крупу корисніше всього на воді. Справа в тому, що гречка містить у собі багато заліза, а молоко - кальцію, але разом ці елементи заважають один одному засвоюватися в організмі.

Молода картопля

Цей продукт містить вітамін С, В, а також фосфор, залізо, калій і багато інших поживних речовин. Але зосереджені вони в шкірці молодої картоплі, яку багато хто чомусь зчищає.

Помідори

Експерти стверджують, що помідори краще їсти тушкованими, ніж сирими. Під час тушкування в них виробляється лікопін - потужний антиоксидант, що запобігає серцево-судинним та онкологічним захворюванням.

Гарбуз

Цей продукт варто вживати з шкіркою, тому що в ній міститься багато вітамінів і харчових елементів, зокрема клітковина і каротин, які необхідні організму для підтримки здоров'я.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які продукти визнані найкориснішими у світі.