Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
В харчуванні, як в моді та музиці є свої тенденції, і вони оновлюються кожен сезон, щоб щоденний раціон був не тільки смачним, але і корисним. Отже, чим порадує 2020 рік?
Рослинна їжа
Правильне харчування — основа здоров'я, тому на перший план виходять продукти рослинного походження. Шеф-кухарі придумують все нові веганські і сироїдні страви, головним компонентом яких є овочі. Тепер замість соковитих стейків в ресторані можна замовити котлети з нуту, кіноа або суміші гороху, картоплі і пшениці.
Безалкогольні напої
В новому році, як і в попередньому, продаж безалкогольних коктейлів буде зростати. Все більше ресторанів включають в своє меню напої з нульовим вмістом спирту. Бармени будуть враховувати більш раціональний підхід до приготування напоїв: використовувати їстівний декор, коктейлі кімнатної температури.
Натуральні підсолоджувачі
Люди, які переходять на здоровий спосіб життя, відмовляються від споживання цукру. Але повністю його обмежити в раціоні не вийде, адже він міститься в безлічі продуктів. Експерти пропонують переходити на натуральні підсолоджувачі — сиропи на основі крохмалю, замінники з фініків, граната і кокоса.
Нові види борошна
У моду входять види борошна на основі коренеплодів, овочів або горіхів, які можуть стати гарним джерелом корисних речовин і урізноманітнити рецепти улюбленої випічки. У 2020 році серед ЗСЖ-трендів оголошено борошно з цвітної капусти. Виробники такого суперфуда обіцяють, що на її основі можна приготувати як солоні, так і солодкі страви.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що вчені озвучили здоровий принцип харчування для всіх.
Новини партнерів
Новини