"Чай або кава?": генетики відкрили цікаву особливість такого вибору

Вчені з'ясували, що любов до чаю або кави закладається в людини ще при народженні

У науково-дослідницькому журналі Nature з'явилася цікава стаття про те, що "кавомани" і "чаювальники" відрізняються один від одного генетичним кодом. Крім того, це стосується і людей, які замість м'яса віддають перевагу рибі, а картоплі - тістечко.

Таким чином, наші харчові звички безпосередньо залежать від генетики. Так, наприклад деякі з мутацій відповідають за чутливість до гіркоти кави, тоді, як інші - до гіркоти хініну. Саме він входить до складу чаю і ми робимо свій вибір на користь того чи іншого напою.

У той же час вчені відзначили, що люди з генетичною чутливістю до гіркоти кофеїну, п'ють каву в кілька разів більше, ніж ті, у кого такої схильності немає. При цьому, ті люди, у яких є велика чутливість до гіркоти хініну, п'ють мало кави.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що категорична відмова від жирних продуктів може послабити організм.