Головна Новини Здоров'я дієта і харчування "Чай або кава?": генетики відкрили цікаву особливість такого вибору
commentss НОВИНИ Всі новини

"Чай або кава?": генетики відкрили цікаву особливість такого вибору

Вчені з'ясували, що любов до чаю або кави закладається в людини ще при народженні

9 лютого 2020, 08:56 comments7878
Поділіться публікацією:
"Чай або кава?": генетики відкрили цікаву особливість такого вибору

У науково-дослідницькому журналі Nature з'явилася цікава стаття про те, що "кавомани" і "чаювальники" відрізняються один від одного генетичним кодом. Крім того, це стосується і людей, які замість м'яса віддають перевагу рибі, а картоплі — тістечко.

Таким чином, наші харчові звички безпосередньо залежать від генетики. Так, наприклад деякі з мутацій відповідають за чутливість до гіркоти кави, тоді, як інші — до гіркоти хініну. Саме він входить до складу чаю і ми робимо свій вибір на користь того чи іншого напою.

У той же час вчені відзначили, що люди з генетичною чутливістю до гіркоти кофеїну, п'ють каву в кілька разів більше, ніж ті, у кого такої схильності немає. При цьому, ті люди, у яких є велика чутливість до гіркоти хініну, п'ють мало кави.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що категорична відмова від жирних продуктів може послабити організм.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Новини партнерів


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!