Чому жінкам необхідно їсти червонокачанну капусту
Ця капуста багата на біологічно активні речовини
Вчені з Данії провели дослідження і заявили, що жінкам необхідно включити в свій раціон червонокачанну капусту, тому що вона знижує ризик розвитку раку грудей майже в два рази. Про це повідомляє видання Foodandmood.
Експерти стверджують, що до складу цього продукту входить безліч корисних речовин і вітамінів, які підтримують організм у формі. Червонокачанна капуста не екзотичний овоч на ринку, вона бюджетна і доступна в магазинах в будь-який час року. Унікальність цього виду капусти в її фіолетово-синьому кольорі, що пояснюється великою кількістю антоціанів - рослинних пігментів. Ці речовини мають антиоксидантні властивості, тому запобігають розвитку злоякісних пухлин і уповільнюють процес старіння клітин.
Крім цього, синя капуста надзвичайно корисна при захворюванні нирок, остеоартриту і ревматичних болях. А завдяки високому вмісту вітаміну С її вживання підвищує імунітет організму.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, чим корисна для серця морська капуста.