Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
Дослідники з США провели експеримент і з'ясували, що регулярне вживання чорносливу знижує ризик появи раку товстої кишки. Про це повідомляє видання Healthystyle.
Фахівці з'ясували, що у складі чорносливу міститься велика кількість фенолів — органічних сполук, які дуже корисні для здоров'я і діють на організм як антиоксиданти. Ці речовини борються з вільними радикалами, які ушкоджують клітини і провокують розвиток пухлин.
Вчені провели експеримент на лабораторних гризунах і з'ясували, що цей сухофрукт зменшує ризик розвитку раку товстої кишки, тому що накопичує в кишечнику корисні бактерії. Чорнослив покращує мікрофлору кишечника і відповідно покращує показники здоров'я.
Крім цього, сушені сливи рекомендують людям, у яких є проблеми з травною системою, зокрема, з важкими запорами — завдяки вмісту клітковини (пектинів), чорнослив стимулює перистальтику кишечника і допомагає вивести шлаки з організму.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, як правильно вибирати сухофрукти.
Новини партнерів
Новини