Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Дієтологи розкрили несподівану причину набору ваги
commentss НОВИНИ Всі новини

Дієтологи розкрили несподівану причину набору ваги

Як виявилося, харчуватися виключно здоровою їжею і займатися спортом недостатньо

16 лютого 2020, 13:50 comments3996
Поділіться публікацією:
Дієтологи розкрили несподівану причину набору ваги

Істотне значення в схудненні або, навпаки, неконтрольованому наборі ваги грає не тільки те, що ми їмо, але і коли ми це їмо. Так, наприклад, якщо ви пропускаєте протягом дня прийом їжі, а потім кидаєтесь на неї, як з голодного краю", це посилить процеси обміну речовин і яким би не було здоровим ваше харчування, сантиметри і кілограми продовжать рости.

"Не варто пропускати прийоми їжі, перш за все – сніданок. Це головний прийом їжі протягом дня і він повинен бути корисним і поживним", — зазначає дієтолог Людмила Бабич.

Крім того, вона підкреслила і значення обіду і вечері в раціоні людини. На думку фахівця, пропускаючи прийом їжі, ми сповільнюємо метаболізм, крім того, організм зголоднівши стане відкладати жир "про запас", так і людина після тривалої перерви в харчуванні з'їсть втричі більше дозволеного

"Причини зайвої ваги всім відомі – захоплення жирною їжею, фаст-фудом, переїдання... Але буває так, що людина і харчується нормально, і готує самостійно з якісних продуктів, і навіть спортом займається, а ненависні кілограми нікуди не діваються. На жаль, є безліч прихованих причин зайвої ваги, про які більшість з нас навіть не замислюються. Тому грамотний дієтолог ніколи не стане призначати пацієнту дієту або розписувати по калоріях його раціон до того, поки не відправить його на комплексне обстеження", — поділилася дієтолог Людмила Бабич.

Організм відчуває потребу в їжі регулярно, а не час від часу, а з урахуванням того, наскільки складні процеси у ньому відбуваються на клітинному рівні, вкрай нерозумно розраховувати на те, що з'ївши один раз, ви забезпечите його всім необхідним.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв про продуктах, які необхідно виключити після виходу з тренажерного залу, а краще і зовсім.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!