Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
Багато харчових звичок, на які ми не звертаємо уваги, стають небезпечними для здоров'я. Легковажне поводження з їжею та не дотримання простих правил гігієни призводить до того, що на продуктах осідає безліч бактерій. На що слід звернути увагу?
Така їжа
Мабуть, всі чули про правило 5 секунд: "Швидко підняте не вважається впавшим", але чи варто його застосовувати? Якщо їжа впала на підлогу або іншу поверхню, піднімати її точно не варто, адже на ній вже з'явилися мікроби. Рівень забрудненості в даному випадку залежить від консистенції їжі, положення і стану поверхні підлоги, але ніяк не від часу. Не варто ризикувати своїм здоров'ям!
Вода з лимоном
Експерти говорять, що на наших руках міститься велика кількість мікробів, від яких позбутися повністю не вийде. А коли ви чавите лимонний сік у воду або чай, разом з ним в напій потрапляють і ці мікроорганізми. У таких ситуаціях краще розім'яти цитрусові в склянці за допомогою ложки, а потім додати сік в напій.
Закуски на компанію
Велика пачка сухариків або коробка попкорну на компанію — пропозиція вигідна, але вона несе свої загрози. Купуючи закуску на кілька людей, ви ризикуєте обмінятися величезною кількістю мікробів, тому краще мати свою воду і свою упаковку їжі.
Перегляд меню
Приходячи в ресторан і відкриваючи меню, пам'ятайте, що на ньому осідає велика кількість шкідливих мікроорганізмів, які потрапляють на ваші руки. Офіціанти нічим не обробляють "цінник страв" протягом дня, тому не забувайте мити руки.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які смаколики очищають організм від токсинів.
Новини партнерів
Новини